Kuchařský damaškový nůž z damaškové oceli (damascus steel). Čepel nože se skládá z 67 vrstev nerezové
oceli, které se překládají a postupně do sebe kovají, čímž vznikne jedinečný vzor na
povrchu čepele, ale zároveň zajišťují mimořádnou houževnatost a odolnost. Mezi tyto vrstvy je
vloženo řezné jádro z japonské nožířské oceli VG-10 s vynikajícími řeznými vlastnostmi.
Ručně broušený nůž dosahuje tvrdosti 60-62 HRC (Rockwella) a vyznačuje se odolností proti
abrazi a vysokou stabilitou ostří.
Rukojeť ze dřeva Burl wood tvarovaná pro pevný a pohodlný úchop perfektně doplňuje design
celého nože.
Čepel: VG-10
Provedení: 67 vrstev damaškové oceli
Material rukojeti: Burl wood, G10, ox horn
Délka nože: 32,5 cm
Délka čepele: 19,5 cm
Tloušťka čepele: 2 mm
Tvrdost: 60-62 HRC
Hmotnost: 198 g
Balení: dárková krabička